METODE I TEHNIKE

METODE I TEHNIKE


U FizioCentru Deković se koriste visokoučinkovite specijalne metode i tehnike, po kojima se ujedno i razlikuje od drugih centara, te klasične procedure fizikalne terapije čijom se kombinacijom postižu znatno jači efekti. Upotreba svjetski priznate visoke tehnologije u fizioterapeutskom procesu značajno je doprinijela učinkovitom liječenju različitih bolnih stanja, osiguravajući tako brži opravak i povratak svakodnevnim aktivnostima.

SPECIJALNE TEHNIKE

Upotreba svjetski priznate visoke tehnologije u fizioterapeutskom procesu značajno je doprinijela učinkovitom liječenju različitih bolnih stanja.

Image
DEKOMPRESIJSKA TERAPIJA KRALJEŽNICE - DTK

Dekompresijska terapija kralježnice - DTK je neoperativni tretman kralježnice koji intermitentnom i osobno doziranom trakcijom uspješno liječi/smanjuje tegobe hernije diska, skolioze, glavobolje, vrtoglavice, bolne sindrome vratnog i slabinskog dijela kralježnice, trnce u rukama i nogama.


Image
FUNKCIONALNA MAGNETSKA STIMULACIJA – FMS

Tesla Care Prestige - Najsnažnija magnetna stimulacija u fizikalnoj terapiji!

Terapija za liječenje disfunkcije mišića zdjelice te urinarne i fekalne inkontinencije.Image
MANUTHERA MANUALNA TERAPIJA - MMT

MANUTHERA - nova dimenzija u tretmanima mobilizacije i manipulacije kralježnice i zglobova.Image
MANUALNA TERAPIJA I MOBILIZACIJA ZGLOBOVA

U centru se primjenjuju međunarodno priznate ortopedske manualne metode koja obuhvaćaju dijagnostički i terapeutski način tretiranja zglobova i mekih tkiva.


Image
TERAPIJA UDARNIM VALOM (TUV)

Terapija udarnim valom (Shockwave terapija) tehnika je koja se u fizikalnoj terapiji koristi u rješavanju mnogih kroničnih i akutnih procesa u organizmu, a izraziti učinak ima u rješavanju boli.


Image
KAPACITIVNA RADIOFREKVENCIJA (IRF)

IRF aparat nudi novu radiofrekventnu terapijsku metodu zasnovanu na jedinstvenoj kapacitivnoj (CP) tehnologiji sa širim spektrom aplikacija.Image
KINESIOTAPING

Metoda K- tapinga se sastoji od različitih načina lijepljenja raznobojnih elastičnih traka specifičnih svojstava, na bolna mjesta na tijelu. Time se poboljšava protok krvi i limfe, mišići se opuštaju i smanjuje se pritisak na živce pa bol nestaje i potiču se prirodne sposobnosti tijela za samoizliječenje.


Image
PROPRIOCEPTIVNA NEUROMUSKULARNA FACILITACIJA (PNF)

PNF metoda bazirana je na tome da svaki čovjek, uključujući i osobe sa neurološkim poteškoćama npr. nakon moždanog udara ili ozljeda leđne moždine, ima neiskorištene psihofizičke mogućnosti.


Image
RUČNA LIMFNA DRENAŽA PO DR. VODDER-U

Limfna drenaža je uspješan način aktiviranja limfnog sustava, posebice kada je prijenos kroz limfne žile smanjen zbog ranijih kirurških zahvata ili terapije zračenjem koji dovode do limfedema. Djeluje na smanjenje tonusa mišića, dovodi do opuštenosti, relaksacije i smanjenja boli ili tu bol potpuno otklanja. Primjenjuje se i kod ublažavanja dugotrajnih ožiljaka i zadebljanja kože.


KLASIČNE TEHNIKE

Klasične tehnike fizikalne terapije u našem Centru najčešće kombiniramo sa specijalnim tehnikama, za brže i efikasnije rezultate. U ponudi su:
  • Elektroterapija
  • Ultrazvuk terapija
  • Magnetoterapija (impulsna)
  • Laser
  • Aparatna limfna drenaža
  • Ic lampa
  • Sportska masaža
  • Medicinska masaža