INKONTINENCIJA

INKONTINENCIJA


Inkontinencija opisuje stanje svakog nevoljnog, nekontroliranog ili nehotičnog gubitka:

 • mokraće iz mjehura - poznatog kao urinarna inkontinencija
 • fekalija i plinova iz crijeva - poznatog kao fekalna inkontinencija

Inkontinencija može biti u ozbiljnosti od malog curenja do potpunog gubitka kontrole pražnjenja mokraćnog mjehura ili debelog crijeva. Radi se o učestalom problemu koji predstavlja zdravstveni ali i socijalni i psihički problem osobe koja se susreće sa nekim od oblika inkontinencijeU velikom broju slučajeva inkontinencija se može liječiti, stanje se može poboljšati i izliječiti.


FIZIO PROGRAMI ZA INKONTINENCIJU – FPI

Liječenje inkontinencije ovisi o težini simptoma i o tome koliko oni ometaju svakodnevni život pacijenta. Fokus je na jačanju mišića dna zdjelice koji omogućuju kontrolu nad ispuštanjem mokraće, fekalija i vjetrova te odgađaju pražnjenje dok to ne bude prikladno. Mišići dna zdjelice također su važni za spolnu funkciju i kod muškaraca i kod žena. Kod muškaraca je važan za erektilnu funkciju i ejakulaciju. Kod žena dobrovoljno stezanje/stiskanje dna zdjelice pridonosi spolnom osjećaju i uzbuđenju.

U FizioCentruDeković za optimalan učinak liječenja provode se cjeloviti FPI koji kombiniraju  suvremene metode terapijskih postupaka i metoda:


FMS – Funkcionalna Magnetna Stimulacija

je najsnažnija magnetna stimulacija u fizikalnoj terapiji za liječenje disfunkcije mišića zdjelice te urinarne i fekalne inkontinencije. Efekti magnetske stimulacije su povećanje snage i izdržljivosti sfinktera i mišića zdjelice.

Prednosti terapije funkcionalnom magnetnom stimulacijom (FMS) u odnosu na ostale terapije su učinkovito stimuliranje dubokih mišićnih struktura i živaca bez izravnog dodira sa kožom, putem magnetnog polja. Tijekom terapije klijent sjedi u udobnoj stolici u svojoj odjeći. Terapija je bezbolna, neinvazivna i bez negativnih nuspojava.  Tokom terapije klijent je fokusiran na mišićne kontrakcije što mu omogućava i jednostavniji način učenja ispravnog izvođenja vježbi kada je to potrebno.


VJEŽBE ZA JAČANJE MIŠIĆA DNA ZDJELICE  - Kegelove vježbe

Izvođenje Kegelovih vježbi donosi brojne pogodnosti za žene i muškarce.

Kegelove vježbe potrebno je ispravno provoditi jer se u praksi često događa da pacijenti „gađaju“ pogrešne mišiće. Stoga je za učinkovitost ovih vježbi nužna edukacija i početni smjer i nadzor stručnog fizioterapeuta. Dodatno, za žene su u ponudi vaginalni ili Kegel utezi i KegelSmart uređaj koji uvelike olakšavaju i ubrzavaju učinak  vježbi. Revolucionarni KegelSmart jedini je uređaj koji očitava snagu mišića zdjeličnog dna i određuje razinu vježbanja prilagođenu očitanim rezultatima.

EDUKACIJA

Prilikom odabira načina liječenja bitno je uzeti u obzir pacijentovu dob, težinu simptoma, prijašnje terapije, pacijentova očekivanja od terapije i motivaciju. Stoga je važno educirati pacijenta o njegovom stanju, mogućnostima i rezultatima terapije. Cilj edukacije je osvijestiti i naučiti pacijenta kako različitim promjenama ponašanja i aktivnostima svakodnevnog života umanjiti ili otkloniti problem.


 • TRAJANJE PROGRAMA

  Program terapija u trajanju od mjesec ili dva određuje se nakon konzultacije sa fizioterapeutom za svakog klijenta pojedinačno, ovisno o simptomima i dijagnozi, te se provodi u FizioCentruDeković 2-3 puta tjedno u trajanje od 30 – 60 minuta.

 • REZULTATI PROGRAMA

  Rezultati terapije su povećana kontrola mokrenja i pražnjenja fekalnog sadržaja noću i danju, kontrola nad „bježanjem“ urina i fekalija, poboljšanje vitalnosti cjelokupnog organizma, te jačanje libida i seksualne snage, ne uzrokujući nuspojave. Ovi Programi uvelike će poboljšati kvalitetu života, te održavanje zdravlja urinarnog i defekacijskog sustava, čije će zdravo funkcioniranje omogućiti višu kvalitetu života ne ometajući svakodnevni ritam željenih aktivnosti.

FIZIO PROGRAMI ZA INKONTINENCIJU


ProWomen Smart
 • 15 x terapija funkcionalnom magnetnom stimulacijom 30' – 3375kn
 • 7 x fizioterapeutske vježbe jačanja dna zdjelice 30' – 980kn
 • 1 x KegelSmart uređaj – 600kn
Ukupno: 4955 – 25% = 3700kn
ProWomen Leselle
 • 10 x terapija funkcionalnom magnetnom stimulacijom 30'- 2250kn
 • 3 x fizioterapeutske vježbe jačanja dna zdjelice 30' – 420kn
 • 1 x KegelLeselle uteg – 95kn
Ukupno: 2765 – 15% = 2350kn
ProMan Health
 • 10 x terapija funkcionalnom magnetnom stimulacijom 30' – 2250kn
2250 kn – 15% = 1900kn